Вицепремиерът Лазар Лазаров временно поема функциите на служебния премиер Гълъб Донев,

...
Вицепремиерът Лазар Лазаров временно поема функциите на служебния премиер Гълъб Донев,
Коментари Харесай

Лазар Лазаров временно ще замества премиера, Гълъб Донев опериран от коляно

Вицепремиерът Лазар Лазаров краткотрайно поема функционалностите на служебния министър председател Гълъб Донев, който по здравословни аргументи не планира обществени изяви до края на седмицата, оповестиха от държавната пресслужба, а по-късно допълниха, че става дума за интервенция на коляното. 

" Премиерът Гълъб Донев не възнамерява обществени изяви до края на седмицата по здравословни аргументи. За интервала от 16 до 19 февруари 2023 година в това число функционалностите на министър-председател ще бъдат изпълнявани от вицепремиера и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров ", се споделя в известието на Министерския съвет. 

Кабинетът на Гълъб Донев встъпи в служба на 3 февруари, откакто преди този момент ръководи страната шест месеца, заради неспособност на парламентарно показаните партии да сформират постоянно държавно управление. С това кабинетът " Донев " се трансформира и в най-дълго управлявалото краткотрайно държавно управление на страната. 

За свои заместници, с изключение на Лазар Лазаров, Донев дефинира и вътрешният министър Иван Демереджиев, на превоза - Христо Алексиев, и по ръководство на европейските средства - Атанас Пеканов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР